De Junioren

De junioren hebben de leeftijd 11 tot 13. De junioren is onderverdeeld in kleinere groepjes, dit heet een bak. Als je bij de zeeverkenners komt, dan kom je ook in een bak te zitten. Elke bak heeft een bootsman of bootsvrouw, dit is de oudste van de bak en begeleid zijn of haar bak. Ook heeft elke bak een kwartiermeester, hij of zij zorgt ervoor dat het materiaal voor je bak in orde is. De bootsman en de kwartiermeester worden samen het kader genoemd.

Winterseizoen

We hebben in het winterseizoen opkomst van 10 uur tot 12 uur op ons clubhuis. We doen dan veel gevarieerde dingen zoals spelletjes in en om het clubhuis als levend stratego, maar we zijn ook vaak bezig met het behalen van de insignes door bijvoorbeeld zelf vuur te maken en hierop te koken, knopen te leren leggen en route technieken te leren. De route technieken komen erg handig van pas bij de (mini) berentocht. Dat is een wandeltocht in de avond die 1 keer per jaar wordt georganiseerd, waarbij de junioren in groepjes (onder begeleiding) zelf een bepaalde route moeten lopen, dit is altijd super gezellig en alle junioren halen dan ook graag hun insignes.

Zomerseizoen

In het zomerseizoen (vanaf midden mei) zijn wij te vinden bij de Windhappers om te kanoën. We verzamelen dan om half 10 op het clubhuis en fietsen met zijn alle. Na het opstellen is het tijd voor het omkleden en de kano’s klaar te maken. We hebben elke opkomst wel weer een nieuw spel bedacht, maken een mooie tocht of houden korte wedstrijdjes. Er wordt 1 keer per jaar “de kano- roei en wrik wedstrijden” hier doen wij dan ook elk jaar met volle overtuiging aan mee. Na elke opkomst sluiten we gezamenlijk af, lunchen we samen en fietsen we met zijn alle terug naar het clubhuis waar wij rond 1 uur weer zijn.

De junioren hebben de leeftijd dat ze vaak van het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs over te stappen. We merken dat het best en onzekere en vaak moeilijke keuze is, maar merken vooral dat de junioren het heel fijn vinden om zich zaterdagochtend lekker los te laten gaan, leuke spelletjes te doen en het heerlijk vinden om te kanoën.

Adressen:
Het clubhuis: Daal en Bergselaan 5, 2565 AB Den Haag
De Windhappers: Nieuweweg 75, 2544 NG Den Haag